Några dagar i Guangzhou

IMG_0557Efter en häftig 50-årsfest generöst arrangerad av vännen Anders Wallin, var det tidigt till Arlanda den 1:a maj, för att med hjälp av Aeroflot ta oss till Guangzhou i Kina. IMG_0408 Det var första gången vi valt Aeroflot då de hade den mest effektiva rutten till Guangzhou. Vi hade hört rykten om både det ena och det andra om ryssarna. Att det var en ny flygplansflotta visste vi, men rykten om bristande service, säkerhet och standard florerade. Vi blev positivt överraskade av trevlig service, hyfsat benutrymme, bra filmutbud och inga berusade eller rökande ryska passagerare. Kanske en orsak var att man helt enkelt slutat servera alkohol på flygen (kanske fler flygbolag borde göra). Återigen ser man hur svårt det är att tvätta bort ett dåligt rykte för ett varumärke.

Ett av resans huvudmål var besöka Canton-mässan med målet att hitta några nya spännande produkter för Profilix att lansera på den svenska marknaden. Vi skulle även besöka fabriker samt träffa Kasper såklart.

Framme i Guangzhou var det snabbt till hotellet där dessutom Kasper mötte upp. Naturligtvis väldigt kul att träffa Kasper som kom upp från Shenzhen, där han numera bor. Direkt vid ankomst var det dags att bege sig till mässan. Ingen tid att bota sitt jetlag här inte.

IMG_0409IMG_0446Canton-mässan i Guangzhou är gigantisk och är uppdelad i tre faser. Vårt besök var på den tredje och sista fasen.IMG_0439Helt andra produkter är det som gäller nu, än på Gallerix-tiden. Men ett stopp vid Gallerix gamla leverantör av skrivböcker hann vi med. Annars var det ”sports and outdoor” för nya partnerföretaget The Friendly Swede som gällde tillsammans med sourcing för Kaspers företag och Profilix.IMG_0441Kasper letar fabrik till en kommande produkt att lansera på amazon.com i USA. IMG_0455En bit mat på en kinesisk teppanyaki hann vi med efter den andra mässdagen.

Efter två intensiva dagar var det dags att ta oss vidare till staden Shenzhen, som ligger vid gränsen till Hong Kong.


Kommentera