En givande resa till ett slitet Lissabon

Som avslutning på arbetsåret och med möjligheter att hitta nya spännande delar till verksamheten i Profilix, var det inspirerande för oss att besöka Portugal.IMG_9161Förutom vår utsikt från terassen på Hotell Bairro Alto var det annat på programmet. Portugal är ju känt för sin produktion av kläder. Även om man fått hård konkurrens från Asien är det en fungerande industri med hög kvalitet. Här har vi hittat två spännande företag som vi tror kan bli viktiga för Profilix i framtiden. Efter denna resa känner vi att vi kan lägga till intressanta segment i vårt utbud. Framför allt att skräddarsy produkter i mindre serier, hög kvalitet och förhållandevis korta leveranstider.

Tillsammans med vår skjortproduktion i Baltikum ser vi stora möjligheter att utveckla koncept till våra kunder på ett prisvärt sätt med stort kundfokus. Lägg märke till det nya varumärket ”Amezzo”. Vi skall göra allt vi kan för att göra det till något riktigt attraktivt.

IMG_9144Förutom de intressanta affärsmässiga delarna hann vi med att uppleva Lissabon. En av de saker som blir väldigt påtagliga är det förfall som drabbat staden. Vart man än kom så var det mer eller mindre förfallna byggnader. Det gjorde förvisso inte staden mindre spännande, men det är ett annorlunda inslag som man inte är van med i ett västeuropeiskt land. Här kommer ett litet bildspel från områdena Bairro Alto och Chiada och som beskriver en kombination av möjligheter och att det är kört…IMG_9147IMG_9126IMG_9141IMG_9124IMG_9123IMG_9136IMG_9149IMG_9145IMG_9137IMG_9132IMG_9127Ingenting för en perfektionister inom fastighetsutveckling, men det borde finnas en grym potential…IMG_9133IMG_9117På hotellet där vi bodde fanns en grymt härlig terrass på taket, med utsikt över floden Tejo. Ett utmärkt ställe att sammanfatta våra intryck och planeringen inför 2015.
En sak som var påtaglig var den attityd vi mötte hos portugiserna. Vänlighet, hjälpsamhet och glädje oavsett var vi kom. Till och med Lufthansas flygvärdinnor  och pursers verkade smittas av det, då vi fick högsta möjliga service och mottagande både på dit och hemresan.IMG_9112IMG_9151Ett Portugal med ett härligt väder gav väldigt mycket mersmak. Spårvagnarna var underbara och gav krydda till staden. Trots allt behov av att renovera och fixa till är staden något av det mest vänliga och attraktiva man kan åka till. Om  ni inte vet vart ni skall åka – åk till Lissabon!

Nu hoppas vi kunna utveckla affärerna och se fram emot många nya spännande besök i framtiden. Både här och i Porto.


Kommentera