En dramatisk dag i Gothia

Andra dagen på Gothia Cup innebar match mot estniska FC Nömme United. Det är laget i gruppen som spelat bäst så här långt. Extra tufft då vi var tvungna att ta poäng mot för att ha en rimlig chans att ta oss vidare till A-slutspel. Förutsättningarna var inte de bästa då tre offensiva krafter var skadade efter drabbningen mot Näsets FK. Vi testade killarna som fått stämplingar dagen innan, men ingen av dem höll. IMG_8046Dagens match spelades på Hjällbo-vallen. En fantastiskt fin anläggning som normalt är Gunnilses hemmaplan. Det var inte enklaste vägen dit, så vi laddade för några byten mellan buss och spårvagn. Inga större problem, men ibland blir det lite tajt, framför allt när man skall  planera måltiderna. IMG_8049Det var ett lag som var riktigt suget på att ta revansch från gårdagens dåliga insats. Laddningen var helt annan och vi kände att det var taggade killar som klev in på planen. IMG_8050Vad tror ni hände efter 10 minuter? William Eldén gjorde en bra brytning medan deras kille kom in sent i närkampen och så fick William bäras ut. Spelar nummer fyra på skadelistan. IMG_8052Mer dramatik skulle det bli. Simon Lundman i målet gjorde en perfekt utrusning, men deras forward kom sent in i duellen och knäade Simon i huvudet. Det tog riktigt illa. Som tur var fanns några brandmän på plats. De gjorde en första undersökning, gav Simon syrgas samtidigt som vi ringde ambulans. Dels en obehaglig händelse som påverkade alla i laget samtidigt som vi fick ännu ett stort avbräck. Mange åkte med ambulansen och fick tillbringa eftermiddagen på Sahlgrenska. Tack och lov var det ”bara” en hjärnskakning och Simon för vila resten av turneringen, men annars gick det efter omständigheterna bra. IMG_8054Nu har vi tappat fem spelare på två matcher. Till det fick Adde Dåverklo känningar av sin onda rygg. Vi får hoppas att det släpper till morgondagens match.

Matchen då – vi klarade att hålla 0-0 halvleken ut, men råkade ut för ett baklängesmål på ett väldigt snyggt skott efter hörna. Sen ytterligare ett baklängesmål nästan direkt därefter. Trots förlusten skall vi ge killarna en stor eloge. Bra inställning, hårt arbete och vi höll uppe spelet bra.

Väl hemma blev det en lugn kväll med film, lite pingis och ”hänga” på skolan. Den tappra skara spelare som är spelbara skall ta sig an FC Beirut i morgon bitti. Vi har en mikroskopisk chans att gå vidare till A-slutspel. Men då måste vi vinna med många mål samtidigt som Näset förlorar sin match stort. Totalt måste vi ta in 9 mål. Det klart vi gör vad vi kan för att ta den möjligheten.

 

 

 


Kommentera