Möte i Stadsmissionens Råd

I veckan hade vi lunchmöte i Stadsmissionens Råd. Vår uppgift är att jobba med utvecklingsfrågor för att Stadsmissionen (i Uppsala!) skall få möjlighet att hjälpa fler. Ett arbete som ständigt är i motvind då det saknas pengar, politiker som gömmer sig bakom ”rätt” statistik och ett ständigt ökande behov. Ibland känns arbetet helt hopplöst även om vi  alltid försöker arbeta lösningsorienterat.

En stor eloge till de som arbetar med att hjälpa de som har det tuffast i samhället och en stark uppmaning till alla politiker och tjänstemän att se verkligheten som den är och inte alltid hitta orsaker för att dölja problemen och skydda sig själva.

En liten parantes – den 16 oktober är det ”Fattigdomens Dag”. Pinsamt att den skall behöva ”firas” i Sverige.IMG_5493

Våra möten i Stadsmissionens Råd sker i Samariterhemmets bibliotek. Här ser vi Benny Olsson, Hans G Svensson, Charlotte Wall och Katarina Funseth. Med ryggen emot Dan Lannerö som är ordförande i Stadsmissionen och Margareta S Paras och Matilde Johansson som arbetar på Stadsmissionen.

Om du inte har möjlighet att vara volontär kan du alltid bli månadsgivare eller företagspartner. Gå in på Stadsmissionens hemsida uppsalastadsmission.se och anmäl dig.


Kommentera