Kvotera politiker med företagarerfarenhet

När man som företagare skall anställa någon, är egenskaper som drivkraft, attityd och engagemang avgörande. Jag tror att det är exakt samma egenskaper som gör att man blir politiker. Man vill förändra och man har ett driv att förbättra samhället utifrån de egna idéerna.
När det gäller att anställa till ett företag, måste dessutom erfarenheter och kunskap inom det område man skall verka inom, finnas. Man måste ha en CV som matchar det ansvar och de uppgifter man skall arbeta med.

Om man ser samma behov i det politiska livet, kanske man kan få svar på varför det är så många brister i samhället. Det som ligger mig varmast om hjärtat och det som är motorn i hela samhället är entreprenörskapet. När man träffar politiker, lyssnar på politiker eller läser om politiker, verkar erfarenheten och kunskapen om entreprenörskap vara mycket bristfällig. Samma gäller definitivt inom facket.
Några exempel: För ett par veckor sedan kom LO med en rapport med tre huvudpunkter för att förbättra den svenska ekonomin. Inget av dessa tre var att underlätta för företagare eller skapa fler företag. Härom dagen var det Stefan Löfvens tur. Hans recept vid det tillfället, är att ställa krav på svenska företag att exportera mera. Vadå, är det statsministerns sätt att se detta? – Nu jäklar måste nu exportera mer!!! Som politiker måste väl jobbet vara att se till att förutsättningarna att driva företag är så bra som möjligt samt minska krånglet att exportera. Framför allt om man är Stadsminister… Att säga att företagen måste exportera mera är som att säga åt en höjdhoppare att hoppa högre. För att kunna se effekt, måste man ge rätt förutsättningar och förstå hur man bygger resultat. I

Detta var två exempel bland hur många som helst. Min slutsats är att skulle jag rekrytera med samma krav på kompetens som till ett företag, så skulle väldigt få av de politiker jag hör yttra sig, ens komma till intervju. Helt enkelt på bristande förståelse för en verklighet som bygger välfärden.

Att fördela det andra skapat behöver man inte vara så förbannat smart för. Men att förstå mekanismerna som skapar nya arbeten, är en helt annan och avgörande. På samma sätt som man pratar om kvotering av kvinnor i styrelser vore det lika självklart att minst 50% av alla som besätter platser i politiska sammanhang, måste ha varit företagare i minst 5 år. Då kanske man kan få folkvalda som förstår hur välfärd skapas, som kommer med nya kreativa lösningar, som kan sköta verksamhetens ekonomi och som bygga en vettig organisation. Jag säger inte att allt och alla är dåliga, men nog skulle det vara både klokt och uppfriskande att ställa andra erfarenhetskrav på de som styr över våra liv.


Kommentera