Hotellrecension från Bangkok

Bangkok har blivit en av mina absoluta favoritstäder att besöka. En megastad som bara bubblar av action och möjligheter, med ett klimat som är sommar året runt. Självklart finns det enorma problem också, men nu fokuserar vi på det positiva.
Denna gång är det hotellet som heter ”So Sofitel” som står för boendet. Direkt kommer man till en av de saker som gör Bangkok attraktivt. Man kan bo på lyxhotell till en bråkdel av priset i t ex New York eller London. ”So Sofitel” ligger i stadsdelen Silom och är en upplevelse att bo på.
Rummet, som i och för sig inte är deras standardrum, mäter hela 65m2 och har en fantastisk utsikt över Bangkok. Priset är betydligt lägre än ett litet krypin på 12 m2, vi bodde på i New York. Dessutom ingår en fantastisk frukost samt att det är fria drinkar och afternoon tea. IMG_9762Utifrån är det mer elegant än storslaget.  IMG_9759Om man får lite tid över kan man hänga vid poolen. Ett poolområde på 10:e våningen med  Bangkok framför fötterna. IMG_9745

IMG_9743Väl uppe på rummet har man en säng som erbjuder en härlig vy över Bangkok åt två håll. Ingen dålig vy att vakna upp till.
Att sen TV:n har Airplay så man kan spela sin Spotify lista är bonus. Högtalare runt om i rummet såklart. IMG_9752En liten minibar där dryckerna ingår. Snyggt dold med dörrar som smälter in i det superdesigande rummet. IMG_9749Om man vill ta ett bad så erbjuds det såklart.IMG_9748Tycker man att det är viktigt med utsikt från toaletten så varför inte…IMG_9755Om man vill ägna några minuter åt ett fixa frisyren eller lite sminkning, är även det av högsta klass.IMG_9753En ”walk in closet” är kanske inte nödvändigt när man bor 4 nätter på ett hotell, men här erbjuds det ändå. IMG_9764Och som sagt, mellan 17 och 19 erbjuds fria drinkar och tilltugg om man så önskar. IMG_9760Man kanske undrar vad allt detta kostar? Drygt 2000:-/natt, så det är inte gratis såklart. Men vill man fortfarande unna sig lyx, men inte lika stort rum, kan man hitta femstjärnigt, för långt under 1000-lappen.

 

 

 


Kommentera