Ankomst Tyskland

 

IMG_7168Vi tog oss med Peter Pan över Östersjön och allt gick bra. Men det kändes bra att säkerheten var under kontroll.

IMG_7172Visst är det lite lekfull nivå på grabbarna ibland, men vi slapp i alla fall leta efter dem i bollhavet.

Vi ankommer som planerat till Travemünde på lördagsmorgonen. De flesta hade nog sovit riktigt bra. Vådligast var nog Albin som drömde att han spelade kort i sömnen, vilket av någon orsak ledde till att han ramlade ur sängen. Hade nog inte varit någon större fara om det inte var för att han sov i överslafen. Men nu gick allt bra.IMG_7171Travemünde bjöd på en kylig morgon men med en strålande sol. Vi rullar av färjan tillsammans med alla långtradare och ett bågegäng som nog hade annat än fysisk träning i sinnet. Lite rörigt var det allt när vi körde av och personalen viftade lite hur som helst, vilket gjorde att våra bilar kom ifrån varandra.IMG_7175Vi testade att köra motorvägen åt lite olika håll, innan vi till sist kunde samlas i en lite ort som hette Timmerhausenstrand, för en frukost i det fria. Ett hungrigt gäng som rensade medhavda förrådet av bröd, pålägg och drickyoghurt.

IMG_7181
Sen var det bara en halvtimme framme till Weissenhäuser Strand och anläggningen vi skulle tillbringa vårt läger på. Tidiga som vi var fick vi vackert vänta på våra rum. Höär sitter våra duktiga 99:or och slår uhjälp några minuter. Samtidigt fick vi bekanta oss med anläggningen innan det var dags för lunch.

IMG_7178

Vi ledare tog en kaffe nere vid stranden. Visst värmde solen lite grann, men någon riktig vårvärme var det inte i vinden.

Med den goda buffén från förra årets läger i Spanien i minnet var dagens buffé lite av en besvikelse. Men efter att de fyllt på några gånger blev vi rejält mätta och energin var påfylld.

IMG_7188

Sen var det dags för bad på Weissenhäusers badanläggning. Ungefär som Fyrishov, men med lite längre rutschbana. Sen lite relax innan det var middag. Köttgryta med pasta stod på menyn denna gång och det gick i.

Anläggningen är rätt sliten men helt ok för oss och till ett facilt pris. Dock kan man önska sig att mottagandet varit bättre. Är det något jag kan bli riktigt irriterad på är det usel kundservice. Vi saknade extrasängar i rummen, suck och stön. Våra bäddsoffor saknade bäddmadrasser, suck och stön. Fråga efter nyckel om rummet var klart, suck och stön. Inget som drabbade killarna och det löser sig. Men det är bara att tjata på och se till att allt  funkar i alla fall.

IMG_7189Så här tyckte hotellet att två killar skulle sova. Men vi ger inte upp och jobbar vidare på att få vårt hotell att lösa problemet.

Nu har vi i alla fall lagt in några bilder via våra mobiler, men något internet har vi ännu inte.

 


Kommentera