Entreprenörskap


Montree är ett litet företag som drivs av entreprenören Thomas Sonesson. Thomas har under större delen av sitt liv arbetat som VD och delägare av Gallerix-kedjan. 2007 såldes Gallerix till finska Tiimari och Montree startade. I företaget Montree arbetar Thomas med styrelsearbete, konsultuppdrag och entreprenörskap.

Namnet Montree kommer från Thomas thailändska kompanjon. Innan tsunamin lärde Thomas känna en thailändsk kille som arbetade på en restaurang i Khao Lak. Han och hans familj råkade väldigt illa ut och bara två av elva personer överlevde. I början krävdes en del akuta bidrag med pengar, men efterhand utvecklades vänskapen och idag driver de Memories Beach Bar i Khao Lak tillsammans. Den thailändska killen heter Montree ”Ching” Takuathong.

Den som vill följa Thomas tankar om livet och entreprenörskap kan göra det på hans entreprenörsblogg på UNT:s ekonomibilaga uppgång.com.

Ett av Montrees strategiska affärsområden är som minoritetsägande i entreprenörsledda bolag. Ambitionen är att vara delaktig i företagens utveckling främst genom engagemang och kompetens. Genom många års erfarenhet av bolagsstyrning, tillväxtarbete, ledarskap och affärsutveckling är målet att bidra till företagens utveckling.

I följande bolag har Montree engagemang

The Friendly Swede
Ett spännande företag som har gått från ett fokus på ”Sports and Outdoor” till att mer och mer fokusera på olika typer av väskor. Produkterna säljs i huvudsak på amazonmarknaderna i USA, Japan, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Frankrike eller Italien. Parallellt arbetar Friendly Swede me att utveckla egen e-handel.
www.thefriendlyswede.com

Royal Streaming 
Streamad musiktjänst för kommersiella ytor, främst inom detaljhandel och restauranger. Bland kunderna finns t ex Lexington, Apoteket, 7/Eleven, Acne, Grand Hotell Stockholm, Flash, Synsam. Totalt arbetar Royal Streaming med ett 50-tal kedjor och musiken spelas genom dessa kedjor i ett 40-tal länder.
www.royalstreaming.com

Profilix
Profilix levererar presentreklam och profilprodukter till företag i Mälardalen. Arbetar både med lokala partners samt med produktion och produktutveckling i Kina. Man har bland annat ett samarbete med Uppsala Stadsmission och boken ”För en god sak”.
www.profilix.se

K360
K360 är ett byggföretag specialiserat inom plattsättning men som under några år växt kraftigt även på byggentreprenad. Under 2015 flyttade bolaget från Knivsta och etablerade sin verksamhet i Boländerna, Uppsala.
k360.se

Viva Media
En liten investering i ett väldigt spännande företag som specialiserat sig på on-line marknadsföring.
vivamedia.com

Shaigoo Ltd Co
Thomas son Kasper Sonesson har startat ett företag i Hong Kong och säljer varumärket Kaspermaison på Amazon i USA och Europa samt arbetar med sourcing åt förtaga om vill ha produktion i Kina. Ett spännande entreprenörsprojekt med bas i Kaspers hemstad Shenzhen.
Shaigoostudios.com

Företagsänglarna AB
Investering i ett investmentbolag tillsammans med fyra andra entreprenörer. Genomför TV-serien Företagsänglarna i Uppsala.

Swedish Tonic är en investering som Företagsänglarna gjorde 2016 och som expanderar snabbt både i och utanför Sverige.

Shoelace Brand Stockholm är ett annat av Företagsänglarnas innehav. Att sälja designade skosnören är företagets specialitet.

Optima Planta är ett innovativt bolag som odlar utan sol, nästan utan vatten och utan jord. Bolaget har sin bas på Sveriges Lantbruksuniversitet.
Foretagsanglarna.se

Droppixx.com / Eyera Innovations
Ett dynamisk bilddelningsverktyg med sociala funktioner.
droppixx.com

WOC Marketing
Företaget som arbetar med eventen Disney on Ice och Monster Jam i Sverige samt har som specialitet att projektleda event.
woc.se

Cubimo
En entreprenörsplattform där entreprenörer från hela världen möter investerare, konsulter eller genomgår en entreprenörsutbildning i olika steg.
cubimo.com

Dragon Gate
En av norra Europas galnaste projekt. Nu finns ett antal Uppsala-entreårenörer med i projektet och vill bidra till att skapa något intressant, meningsfullt och kul.
drakporten.se