Godkänt men ingen fullträff med Kjell Enhager

På onsdagskvällen var jag bjuden på ett event med Kjell Enhager som coachar i positivt tänkande och ledarskap. Förväntningarna var stora och UKK var fullsatt med över 1000 åhörare. Kul dessutom att publiken var väldigt blandad med olika åldrar och yrken. Han har verkligen lyckats göra sig ett namn och bara det är beundransvärt.

Att recensera det Kjell pratade om i 3,5 timmar är inte aktuellt. Då är det bättre att gå in på hans hemsida. Men några reflektioner vill jag i alla fall göra. IMG_9828På plussidan var han underhållande och hade ett bra budskap som han delade in i fyra fack;  Mitt eget ansvar, Mål, Metod och Möjligheter. Ett bra upplägg och saker man alltid behöver påminnas om.

Förvisso känns de flesta positivitetstalare relativt lika i sin framtoning, men Kjell hade ett bra upplägg med gott om liknelser och historier tillsammans med en röd tråd i personlig utveckling, eget ansvar och andra kloka saker.  Många skratt gav också kvällen en positiv eftersmak.

På minussidan tycker jag han höll på alldeles för länge. Nästan fyra timmar gjorde att sista timmen kändes som en gäspning. Något som fler än jag kunde konstatera då folk började lämna lokalen. Innan hade jag trott att det handlade om en dryg timme. När han efter nästan två timmar började prata om paus, förstod jag att jag missförstått en del. En annan sak som det blev alldeles för mycket av, var alla de korta avbrott för dialog med sin granne i stolen bredvid. OK några gånger, men nu var det om och om igen. På slutet tror jag de flesta hade tappat allt engagemang. Dels var det för många avbrott, dels var varje avbrott för kort för att ge något.

Sammanfattningsvis kan jag ge honom godkänt men inte mer. Bra budskap och underhållande på plussidan, för långt och alla avbrott på minussidan. Tror han har betydligt mer att ge till grupper han coachar i ett längre perspektiv, än detta mer ståupp arrangemang.

Stort tack Eva Yng för att du bjöd med mig. Oavsett Kjell hade jag ju grymt bra sällskap…


Kommentera