13 år i Sirius tillända

2002 var första gången jag blev invald i Sirius styrelse. Det började i Sirius Huvudklubb, som är ansvarigt för varumärket Sirius och en del andra övergripande delar i föreningarna. I Sirius finns tre specialföreningar, fotboll, bandy och innebandy. Några år senare blev jag även en del av Sirius Fotbolls styrelse, på den tiden ett aktiebolag. Några år senare ideell VD för fotbollen under några år. Styrelsearbetet i Huvudklubben har fortsatt, men på årsmötet idag den 25/3 var det dags att lämna över till nya krafter.

Jag har i tidigare blogginlägg skrivit om komplexiteten i att arbeta i elitidrottsföreningars styrelser, så det skall jag inte ta upp igen. Däremot lite om den glädje som det givit.

Det jag kanske är mest stolt över är det 50-tal förmatcher som jag drog igång och genomförde under förra sejouren i Superettan. Ca 1500 knattar, tjejer och killar från olika lag i distriktet, fick möjligheten att spela en egen match innan varje Superettan match samt därefter vandra in på planen med sina idoler vid matchstart. Den glädje och entusiasm som dessa knattar visade kommer alltid att finnas i minnet.
Andra minnesvärda saker var när vi hade 9000 på läktarna mot Norrköping då vi låg i topp i Superettan. Tydligen där man måste ligga för att locka Uppsalaborna till Studenternas. 100-årsjubileumet var också en stor händelse liksom när vi gick upp i Superettan förra gången såklart. Lika tråkigt var det naturligtvis när vi åkte ur tre år senare.
Startandet av Sirius akademi var också en stor och viktig händelse. Även om förståelsen från omvärlden inte alltid är så stor, så är det en viktig satsning för hela fotbollsuppland, när det gäller att bidra till att utveckla talanger.
Att ha killar som Kim Skoglund, Mani Tourang och Dauda Sall anställda på Gallerix var också ett positivt sätt att bidra till föreningen och det var inspirerande att jobba med fotbollskillarna.

En person som måste nämnas i sammanhanget är naturligtvis Sirius Huvudklubbs ordförande och vännen Lasse Svensson. Alltid positiv och med ett stort hjärta har Lasse ständigt laddat organisationen med ny energi.
Dessutom alla andra människor runt lagen, som lägger 1000-tals ideella timmar för att få verksamheterna att gå runt. För även i elitidrotten är det mesta arbetet helt ideellt, vilket inte alla inser.
Som alltid när man summerar något så är det man minns människorna. Det är dom som är den absoluta behållningen av dessa år.

Nu lämnar jag inte Sirius helt. Som en del i en marknadsgrupp finns det möjligheter att fortsätta vara delaktig, samt naturligtvis många matcher på Studan i sommar.

IMG_0010 IMG_0009Denna souvenir (jag har aldrig spelat i Sirius) fick jag på min 50-årsdag. Min något blygsamma fotbollskarriär började i Bälinge IF, fortsatte i Skuttunge SK sen några år i Uppsala IF, tillbaka i Skuttunge för att avslutas i kvartersgänget IQ77 och Gallerix korplag.


Kommentera