Från Ackis helikopterplatta till ”Gula väggen”.

Några omväxlande veckor har just avslutats och det finns en hel del kul och inspirerande att se tillbaka på. Veckan efter påsk avslutades med fotografering av huset. Visst är det långt innan vi skall flytta in till Metropolitan 2017, men processen har i alla fall börjat.IMG_0144

IMG_0143Sedan var det lunch med Folkuniversitetet med påföljande fotografering på Ackis helikopteroplatta. Allt inför Folkuniversitetets satsning på entreprenörsutbildning. Kul att få vara med tillsammans med entreprenörerna Cajsa, Sara, Adam och Charlotte.IMG_0155På lördagen var det fest för racingunderbarnet Victor Bouveng. Victor som nyligen fått kontrakt med BMW och är en av de mesta lovande racingförarna på klotet, hade ett event för att berätta om sin resa och naturligtvis locka sponsorer. Tyvärr kunde inte Victor delta då han blivit kallad till ett race på tyska Hockenheim samtidigt. Men Janne Blomqvist höll i eventet och då blir det alltid proffsigt och allt i Victors anda. Jag har varit lite mentor i den mer entreprenöriella delen av Victors satsning och fick säga några ord om det på scenen. En kul och givande kväll.
Om ni inte vet vem Victor är ännu, kan jag lova att hans resa bara börjat och kommer att finnas med på löpsedlarna runt om i världen under många år framåt. Imponerande kille!

På måndagen var det arbete med lite nya inspel i Maggioprojektet. På tisdagen var det dags för styrelsemöten i Octanorm och Cajsas Kök. På onsdagen var det ett dygn med The Friendly Swedes och företagets första riktiga konferens.IMG_0175Teamet begav sig till inspirerande och trivsamma Fagerudd i Enköping. Ett perfekt ställe att både hitta inspiration och få högsta service på. Dessutom alltid riktigt god mat. Ett ställe vi varit med bland annat K360, Kinnarps och Royal Streaming tidigare och alltid varit mycket nöjda.

Dygnet blev givande och mitt nya engagemang i The Friendly Swede känns fantastiskt spännande. Nu utvecklar vi strukturen och satsar friskt framåt. Naturligtvis med Amazon i USA som huvudmarknaden, men med växande försäljning i England, Japan, Tyskland, Spanien, Italien och Frankrike också. Inte blir det mindre spännande för att bolaget har medarbetare i Kina, USA, Filippinerna, Costa Rica och Sverige. Detta är entreprenörskap när det är som roligast och att både få vara styrelseordförande och numera delägare känns fantastiskt.IMG_0177Teamet samlat på Fagerudds nya brygga. Tack Calle med personal för ett härligt dygn.

Efter hemkomsten från Fagerudd var det bolagsstämma och styrelsemöte i jobbet.se. IMG_0190Då kunde vi även fira att vi släppt den nya hemsidan för 4Recruit, ett smart och effektivt rekryteringsverktyg som företag abonnerar på. Tårta såklart!984306_10153116721888382_8319258022982653631_nSen avslutades dagen med ett kvällspass tillsammans med Connect i samband med Connect-dagen på Norrland nation. Connect är en mötesplats för investerare och entreprenörer och ett 100-tal åhörare hade samlats för information och mingel. Kul att få sitta på scenen i panelen och beskriva min syn på riskkapital och entreprenörskap. Vi på scenen har helt klart olika perspektiv att se utmaningarna. Panelen bestod av representanter från Almi Invest, Stockholms Affärsänglar, en privatinvesterare och jag själv som entreprenör. Kul att få ge min syn på kombinationen kompetens före kapital. Ibland tror jag startups får för mycket pengar för tidigt utan att ha rätt kompetens eller inte ens lyckats sälja till någon kund. Kul var det hur som helst.

Under veckan hade vi fått tre glada nyheter:
11156292_10152908176016359_955239294519180592_n
Maggio var nominerat till Marknadsföreningens ”Kajsa Varg-pris” tillsammans med Medori.
K360 var nominerat till ”Årets web”, även det tillsammans med Medori.
ZFidYDZ9yOhAv6eBLYopOn36zZdOJzQXQiCjOSUmJy07kSit7nxlckkOjmBEMvn8daBnsA=s190The Friendly Swede var nominerat till ”Årets Komet” på Företagargalan. Ett pris som för övrigt Royal Streaming vann för två år sedan.  Snacka om jack-pot. Om vi sen lyckas vinna är en annan sak, men bara att vara nominerad känns otroligt kul.

Sen var det bara att åka hem och packa väskan. Styrelseresa med NCM Development till Frankfurt och Dortmund från fredag till söndag. Deltagarna kom från företagets svenska och norska verksamhet. IMG_0200Vid ankomsten till Frankfurt var det buss in till nya centret Skyline Plaza. En Galleria som nominerats till ICSC Awards 2015. En global tävling för köpcentrum. IMG_0197Bland annat är centret uppmärksammat för sitt miljötänk samtidigt som det har plats för 170 butiker i väldigt modern miljö.IMG_0202Sen tog oss bussen till en av Europas mest uppmärksammade Outlets. En spektakulär skapelse som går under namnet Wertheim Village. 130 outlets av mycket hög kvalitet.IMG_0211Middagen åt vi i den närliggande mysiga byn Wertheim där det bjöds på tyska specialiteter. Naturligtvis en lokal pilsner också.

Det var nog bra att vi var rejält mätta för sen var det buss i över 30 mil till Dortmund, där vi skulle tillbringa nätterna på hotell.IMG_0217Lördagens första studiebesök var Thier-Galeria i Dortmund. Även det ett nominerat köpcentra i ICSC awards 2015. Inte lika vasst som det i Frankfurt, men visst var det ett snyggt projekt.IMG_0228Centrala Dortmund har Tysklands näst mest kommersiella gågata för handel vilket var det andra objektet för dagen. 10.000 passerar här varje timme en normal dag. IMG_0234Sen dök det upp en spontan möjlighet att se BVB Dortmund spela mot nykomlingarna  Paderborn i Bundesliga. När några av oss satt och åt lunch, fick vi reda på att matchen skulle börja kl 15.30. Vid en snabb koll visade det sig att matchen var slutsåld. 80.700 biljetter var sålda, vilket tydligen gällde varje match.

Det blev ett snabbt beslut och stack ut till Westfalen Stadion på egen hand och lyckades köpa en biljett utanför arenan. Efter en del prutande fick jag ett hyggligt pris, men man är alltid lite nervös att biljetten skall vara falsk.IMG_0241IMG_0249Men det gick som det skulle och jag var inne på en av Europas största arenor och som har bland europas mest kända och högljudda fans som går under smeknamnet ”Gula väggen”.IMG_0246Visst var det väl ett bra ställe att ta en selfie på…

Matchen var kanske inte den bästa jag sett, men stämningen var enorm. Absolut en upplevelse utöver det vanliga om bara dök upp ur tomma intet. Kul!.IMG_0254Efter matchen blandades fansen. Liksom i England så gick allt väldigt lugnt till och ingen tillstymmelse till bråk. Här ser vi sex ridande poliser som bara kunde njuta av solskenet. Snart är det väl bara mesiga Sverige som tillåter fansen att diktera villkoren…JurynHemma igen på söndagkvällen efter ännu en lång bussresa. Lite sömn och sen var det juryarbete där Wasabiweb skulle utse årets UF-Företagare och dela ut ett stipendium på 10.000:-. Alltid extra kul att träffa modiga och drivna UF-Företagare.11050219_10153304932331757_7974697010216034236_n-3Glada juryn på en alldeles spontan selfie. Att jag fick hålla i kameran berodde på att jag hade längst armar. Alltid nåt…

 


Kommentera