En dag på ”Cotton market

Lämnade Khao Lak efter frukost tillsammans med Ching och Door. Flyg från Phuket till Bangkok. Måste ha thailändsk hjälp för att klara av det som måste göras på bomullsmarknaden. Bara att ta sig till marknaden i taxi är en utmaning om man är ”falang” (utlänning). Men med Chings hjälp kom vi fram efter ett kortare stopp på hotellet.

IMG_5378

Här står Ching och jag bland alla 100-tals tyger och lika många olika tygbutiker. Här köper man förvisso inte världens billigaste tyger, men man kan köpa små volymer lokalt och det är viktigare. Hela projektet är ju raka motsatsen till den vanliga massproduktionen.

IMG_5385

Med hjälp av Door fick vi rätt tyg, råmaterial till ”neckband” samt några nya mönster.

Om det är så här det ser ut i Bangkok kan man ju tänka sig utmaningen att göra detta i t ex Pakistan eller Indien.

IMG_5386

Så här glad blev kvinnan som ägde butiken när vi var klara. Hoppas det inte berodde på att jag betala de cash och att hon lova de skicka varorna… Men något alternativ fanns inte och det är svårt att ta med 100 kg bomull på flyget.

IMG_5383

Sen var det beställning av lappar med storlek. Vi hoppade över alla tvättråd mm. Här kör vi rakt av ”Pakweep + storlek”. Sen var det den viktiga informationsetiketten som skall sitta på utsidan av tröjan.IMG_5388

Kan vara lite fel på grammatiken, men det har jag hjälp med, så ni kan slappna av.

 

 


Kommentera