Bangkok ett dygn

Så var det dags att bege sig till Bangkok igen. Styrelsemöte i Ash-Asia som har sitt huvudkontor i Bangkok.
Men först skulle Hugo firas på sin 14-årsdag. Kladdkaka och Oboy var frukosten denna speciella dag. Härligt att hinna fira Hugo innan det var dags att åka. Kalas hade vi för både honom och Kasper (som fyllde 21 i söndag) kvällen innan.

IMG_7462Att flyga långt kan innebär lika umbäranden. Denna gång var Thai Airways plan halvfullt. Bytte t o m bort min Exit mot en ledig tre. Något som innebar en behaglig flygresa med rätt mycket sömn. (den första av många selfiesar)IMG_7473Denna gång bodde jag på Marriott Sukhumvit. Ett nytt hotell och som alltid i Bangkok så får du väldigt mycket för pengarna. Ett stort rum med härlig utsikt kostar en 1000-lapp. IMG_7475Ett transportmedel som jag gillar i Bangkok är den riktiga tuktuken. Troligen det minst trafiksäkra färdmedlet, men du sitter verkligen mitt i händelsernas centrum. Det blir liksom lite action hela tiden.IMG_7507Annars är nog Skytrain eller tunnelbanan det som är att föredra. Snabbt och billigt samt att du alltid slipper den sjukt tröga trafiken. Fast det klart att man är sällan ensam på tågen. Hur som helst går det snabbt och allt har bra air condition.IMG_7479Eftersom jag landade tidigt på morgonen och inte hade för avsikt att sova under dagen var det bara att ge sig ut i vimlet. Lunchen blev på favoritstället vid floden Praya Thai. Här ligger Mandarin Orientals Veranda som är det perfekta stället att äta en god lunch med det livliga flodlivet som underhållning. IMG_7488Innan den tidiga sänggången var det kul att ta sig upp på Marriotts häftiga Rooftop. Alla hotell med självaktning verkar bygga Rooftop barer, i alla fall i Bangkok. Här har man en härlig utsikt över hela Bangkok. Men det klart, Lebuas är 15 våningar högre…

IMG_7505Fast jag tycker denna är nog så bra. Sen är det naturligtvis kul att prova lite olika. Till den här kommer jag nog tillbaka. IMG_7500På söndagen var det tidig start för styrelsemötet i Ash Asia. Vi hade naturligtvis inte mötet i denna fina park (Lhumpini), men parken ligger precis bredvid kontoret i Millennium Tower, mitt i Bangkok.
Huvudpunkten på styrelsemötet är rekryteringen av en ny VD. Hermine, vår svenska VD skall flytta hem till Norge och sökandet efter en efterträdare är på gång. Vi letar efter en västerlänning med entreprenöriell läggning, gärna Skandinav med viljan att bosätta sig i Bangkok ett antal år. Ett hur spännande uppdrag som helst. Om man bara vore 20 år yngre…  Om du eller någon du känner är intresserad – kontakta mig. Rekryteringen pågår.

IMG_7508Efter en lång styrelsedag var det tack och hej till Marriott och Bangkok. Skytrain till flygplatsen och flyget till Phuket. IMG_7515Så här härligt var det att vakna upp på hotell Apsaras i Khao Lak. Det hade regnat i en vecka nere i Khao Lak men tydligen hade solen checkat in samtidigt som mig.

IMG_7510

Inga människor på stranden, stängt på Memories. Löptur i sanden som start på dagen (man måste ju börja träna till Memories Beach Marathon 2015). Nu blir det några sköna dagar med Ching o Co.

OBS. Om man tittar i mobilen eller Ipad hamnar vissa bilder uppochner. Jag är ju en tekniks invalid så trots att jag vänder dem hamnar de fel. I vanlig dator fungerar det. Jag får lära mig ta selfies med kameran åt andra hållet.

 

 

 

 


Kommentera